Sinopsis

In X and O's praat NBA-specialist Dennis Xhaët met professionele en soms verrassende gasten over zijn favoriete onderwerp: de NBA. Een podcast vol inzicht, kennis, passie, gedurfde uitspraken en het laatste nieuws uit de mooiste sportcompetitie die er is. Xhaët and Others, een must om te volgen voor de Nederlandstalige NBA-fanaat!

Episodios

 • Aflevering 86: Jordan houdt van beige - Gast: Andries Beckers

  Aflevering 86: Jordan houdt van beige - Gast: Andries Beckers

  07/10/2020 Duración: 02h15min

  Meer dan twee uur zeveren over basketbal en de NBA? Kunnen we. Zeker als uw gast één van de meeste populaire podcasts van België heeft. Dennis kreeg Andries Beckers van ‘Welcome to the AA’ op bezoek om verder te gaan dan welke gast in X & O’s ooit gedaan heeft.

 • Aflevering 85: Is het al gedaan? - Gast: Steve Ibens

  Aflevering 85: Is het al gedaan? - Gast: Steve Ibens

  02/10/2020 Duración: 45min

  Game 1 van de NBA Finals was heel duidelijk. De Lakers waren een maat of tien te sterk voor de Heat. Maar zegt één wedstrijd al zoveel? Dennis bespreekt het met Steve Ibens, de man die alle matchen van de Finals mee becommentarieert op Eleven. Ze blikken terug, kijken vooruit en hebben het nog over Doc Rivers en een nieuwe vreemde uitspraak van Kyrie Irving.

 • Aflevering 84: Toen waren ze nog met vier - Gast: Brian Lynch

  Aflevering 84: Toen waren ze nog met vier - Gast: Brian Lynch

  23/09/2020 Duración: 01h11min

  Hij is pas met zijn hele gezin naar de VS verhuisd, maar is de link met België allesbehalve kwijt. En die met de NBA nog minder. Hij zit er juist nog meer in nu. Dennis praatte met Brian Lynch beter bekend als Meneer Kim Clijsters, maar vooral als ex-speler van Villanova, Bree en de Antwerp Giants én ex-coach van Limburg United en Charleroi. Ze hebben het uitgebreid over alle ploegen in de Conference Finals van de NBA, de MVP Award en hoe de Houston Rockets verder moeten?

 • Aflevering 83: De laatste rechte lijn richting Conference Finals - Gast: Retin Obasohan

  Aflevering 83: De laatste rechte lijn richting Conference Finals - Gast: Retin Obasohan

  10/09/2020 Duración: 01h18min

  We zitten al in de laatste rechte lijn richting Conference Finals in de NBA Playoffs. Belgian Lion Retin Obasohan zakt af naar de FOS studio om zijn ongezouten mening te geven over alles wat er in de NBA gebeurt, leven in een bubbel, fouten in het basketbal en de 'ster' van Kyle Kuzma.

 • Aflevering 82: Historisch statement - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 82: Historisch statement - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  27/08/2020 Duración: 22min

  De NBA bubbel stond bijna op barsten. De Milwaukee Bucks hebben beslist om niet te spelen tegen Orlando na het vreselijke incident met Jacob Blake. En ook alle andere wedstrijden van woensdag én donderdag werden daardoor uitgesteld. Een historisch moment in de sportgeschiedenis en in de NBA. Zeker omdat er sprake was van het volledig annuleren van de play-offs. Dennis praat over wat er gebeurd is en over de verdere ontwikkelingen met Tomas Van Den Spiegel.

 • Aflevering 81: Playoff Basketball Olympische verhalen - Gast: Felix Denayer

  Aflevering 81: Playoff Basketball & Olympische verhalen - Gast: Felix Denayer

  20/08/2020 Duración: 55min

  De NBA Playoffs zijn eindelijk begonnen en dus was het tijd voor extra mooi volk in X&O's. En het kan moeilijk beter dan iemand die Europees kampioen, Wereldkampioen én Vice-Olympisch is. Felix Denayer komt met Dennis praten over de Olympische Spelen, zijn liefde voor basketbal & de NBA én over de start van de bubble Playoffs.

 • Aflevering 80: Bubble fun! - Gast: Max Whittle

  Aflevering 80: Bubble fun! - Gast: Max Whittle

  13/08/2020 Duración: 54min

  De DM Podcast is niet meer, maar het contact is wel gebleven. En de vriendschap ook. Dus was het hoog tijd dat vriend van het programma Max Whittle nog eens langskwam. Virtueel welteverstaan. Hij praat met Dennis onder andere over de seeding games in de NBA bubbel, de belangrijkste en meest opvallende verhaallijnen uit de League, de play-offs die eraan komen en hun usual nonsens.

 • Aflevering 79: Orlando bubbel NBA Awards - Gast: Frederik De Backer

  Aflevering 79: Orlando bubbel & NBA Awards - Gast: Frederik De Backer

  05/08/2020 Duración: 01h14min

  De NBA is nu écht terug. En X & O’s ook. Daarom moest er wel een OG langskomen. Auteur en podcastveteraan Frederik De Backer komt met Dennis praten over de herstart van de NBA én ze verdelen hun Awards voor het reguliere seizoen.

 • Aflevering 78: Golf NBA - Gast: Thomas Pieters

  Aflevering 78: Golf & NBA - Gast: Thomas Pieters

  28/07/2020 Duración: 45min

  Dat NBA-spelers van golf houden, weten we intussen al wel, maar ook andersom blijkt dat het geval te zijn. De beste Belgische golfer praat met Dennis over zijn liefde voor basketbal, de NBA en vooral de Chicago Bulls. En natuurlijk komt ook het golfgedrag van de beste basketbalspelers ter wereld aan bod.

 • Aflevering 77: Classic games part 2 - Gasten: Jean Salumu Domien Loubry

  Aflevering 77: Classic games part 2 - Gasten: Jean Salumu & Domien Loubry

  24/06/2020 Duración: 53min

  In de tweede Euromillions Classic Game blikt Dennis met Jean Salumu (ex-Oostende) en Domien Loubry (ex-Brussels) terug op wedstrijd 2 van de Finals van 2017. Het wonderjaar van Brussels, maar wel opnieuw een kampioenenjaar voor Oostende. Al had het er helemaal anders uit kunnen zien als Game 2 anders was gelopen.

 • Aflevering 76: Classic games part 1 - Gasten: Serge Crevecoeur Aleksandar Lichodzijewski

  Aflevering 76: Classic games part 1 - Gasten: Serge Crevecoeur & Aleksandar Lichodzijewski

  12/06/2020 Duración: 57min

  X & O's is samen met de Pro League Basketball aan iets nieuws begonnen. De League gaat een paar topwedstrijden van de laatste jaren uit de oude doos halen en online zetten en wij gaan er hier dan over praten met een paar hoofdrolspelers uit die wedstrijd en serie. Voor de eerste match gaan we terug naar 2017 en naar de halve finale tussen de Antwerp Giants en Brussels. De cruciale derde wedstrijd in de Lotto Arena en de stunt van de Brusselaars, op weg naar hun eerste finale ooit. Dennis praat erover met de coach van toen, Serge Crevecoeur, en met een speler: Aleksandar Lichodzijewski.

 • Aflevering 75: Racisme de terugkeer van de NBA - Gast: Jean-Marc Mwema

  Aflevering 75: Racisme & de terugkeer van de NBA - Gast: Jean-Marc Mwema

  06/06/2020 Duración: 51min

  De NBA komt terug! Vanaf 31 juli krijgen we het allerbeste basketbal dat er bestaat weer te zien. Maar de spelers in de NBA zijn nu vooral met andere dingen bezig. De dood van George Floyd heeft ervoor gezorgd dat het debat over racisme weer bovenaan het programma staat. En zoals altijd laat de NBA zich daar duidelijk over horen. Belgian Lion Jean-Marc Mwema van BC Oostende praat met Dennis over alles wat er gebeurt en gebeurd is en over zijn eigen ervaringen. En natuurlijk ook over de terugkeer van de NBA.

 • Aflevering 74: Herstart van de NBA The Last Dance - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 74: Herstart van de NBA & The Last Dance - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  28/05/2020 Duración: 49min

  The Last Dance zit erop en dus is het nog harder wachten tot er weer gebasket wordt. In de NBA liggen er al heel wat opties op tafel en die bespreekt Dennis met Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. En ze hebben het natuurlijk ook nog over de docu die voor zoveel nostalgie gezorgd heeft voor heel wat NBA-liefhebbers.

 • Aflevering 73: The Last Dance - Gast: Eric Goens

  Aflevering 73: The Last Dance - Gast: Eric Goens

  29/04/2020 Duración: 01h07min

  Wat krijg je als je twee generaties basketbalcommentatoren virtueel bij elkaar zet in tijden van lockdown? Dan praten ze over Michael Jordan natuurlijk, zeker nu de docureeks The Last Dance wordt uitgezonden. Dennis praat met Eric Goens over zijn ervaringen met de 90s Bulls & Michael Jordan en natuurlijk over de eerste vier afleveringen van de documentaire.

 • Aflevering 72: BeNeLeague de gevolgen van het Coronavirus - Gast: Wim Van de Keere

  Aflevering 72: BeNeLeague & de gevolgen van het Coronavirus - Gast: Wim Van de Keere

  26/03/2020 Duración: 01h02min

  Netjes opgesloten in zijn huis belde Dennis deze week met de General Manager van de Basketball Pro League, Wim Van de Keere. Ze praten natuurlijk over de maatregelen die zijn genomen door het Coronavirus en de gevolgen daarvan, zowel in België als in de NBA. Maar ook over het uitstellen van de Olympische Spelen én over de volgende stap richting BeNeLeague.

 • Aflevering 71: Bamberg, Belgian Lions de weg naar de NBA - Gast: Retin Obasohan

  Aflevering 71: Bamberg, Belgian Lions & de weg naar de NBA - Gast: Retin Obasohan

  06/03/2020 Duración: 34min

  Hij is intussen een vaste gast geworden op X & O's: Belgian Lion Retin Obasohan. Dennis praat met hem over zijn leven in Bamberg, de Lions en zijn pad naar de NBA. Als dat nog bestaat...

 • Aflevering 70: Een leuk All-Star Game, trip naar Denver wat we nog verwachten - Gast: Rik Samaey

  Aflevering 70: Een leuk All-Star Game, trip naar Denver & wat we nog verwachten - Gast: Rik Samaey

  20/02/2020 Duración: 54min

  De All-Star Break zit erop en de NBA kan zich dus klaarmaken voor de laatste grote brok van het reguliere seizoen. Waar mogen naar uitkijken? En heeft het nieuwe format het All-Star Game nu écht beter gemaakt? Dennis trok naar tienvoudig Speler van het Jaar Rik Samaey om het daar uitgebreid over te hebben.

 • Aflevering 69: Eigenzinnige All-Stars - Gast: Frederik De Backer

  Aflevering 69: Eigenzinnige All-Stars - Gast: Frederik De Backer

  01/02/2020 Duración: 01h02min

  Oude vriend van de podcast, auteur Frederik De Backer, is nog eens langsgekomen. Om over Kobe Bryant te praten en vooral om zijn eigenzinnige keuzes voor het All-Star Game toe te lichten. Wij verontschuldigen ons voor zijn selectie. P.S. Deze aflevering werd opgenomen voor de officiële All-Star selecties bekendgemaakt waren.

 • Aflevering 68: RIP Kobe Bryant - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  Aflevering 68: RIP Kobe Bryant - Gast: Tomas Van Den Spiegel

  27/01/2020 Duración: 27min

  Een eerbetoon aan de overleden Kobe Bryant. De speler die Michael Jordan het dichtst benaderde en die zoveel meer was dan enkel een sportman. Los Angeles rouwt, de NBA rouwt, wij rouwen.

 • Aflevering 67: Born in the Ewing Age - Gasten: Johannes Genard, Leendert Derck Imade Annouri

  Aflevering 67: Born in the Ewing Age - Gasten: Johannes Genard, Leendert Derck & Imade Annouri

  29/12/2019 Duración: 01h15min

  Het leven van een Knicks-supporter is niet evident de laatste twintig jaar. Dat weten onze gasten maar al te goed. Johannes Genard (School is Cool), Leendert Derck (Sporza) en Imade Annouri (Vlaams Parlementslid) zijn Knicks For Life en komen uitgebreid over hun ploeg praten. Mét een fantastische muzikale primeur!

página 1 de 5

Informações: