Lydskrift - Filosofisk Podcast

  • Autor: Vários
  • Narrador: Vários
  • Editor: Podcast
  • Duración: 2:07:20
  • Mas informaciones

Informações:

Sinopsis

LYDskrift er podcasten til den filosofisk nysgerrige studerende - og alle andre interesserede. Her kan du lytte til interviews med artikelskribenter, de seneste filosofi-nyheder samt et lydligt kig ind i en læsekreds eller to, så du ved hvad der bliver snakket om 'derude' i studiemiljøet. Kort sagt, så handler LYDskrift om, at sætte engagementet og glæden ved at læse og skrive filosofi på lyd. LYDskrift bliver produceret i forlængelse af magasinet for filosofistuderende: TIDskrift.

Episodios

  • #15 Hvad er demokrati? En samtale om John Dewey, pragmatisme og folkestyre.

    16/05/2019 Duración: 49min

    Er du klar til at lade din stemme høre i folketingsvalget, og hvad betyder den egentligt i det større billede? Lydskrift tager en samtale med filosof Martin Ejsing Christensen med udgangspunkt i hans oversættelse af den amerikanske filosof John Deweys bog "The Public and its Problems" fra 1927, der til trods for dens ældre dato er mere relevant end nogensinde i en offentlig virkelighed præget af sensationsjournalistik og populistiske politikere. Samtalen drejer sig derudfra om demokratiets nuværende tilstand, og hvordan vi som samfundsborgere kan tænke os selv indlejret i den.

  • #14 Session med Achim Stephan - TIDskrift på Filosofisk Årsmøde 2019

    26/03/2019 Duración: 32min

    På en session på Dansk Filosofisk Selskabs Årsmøde mødte vi Achim Stephan i en samtale om hvordan den akademiske profession tager sin form, hvad man skal igennem, og hvad man skal forberede sig på i kampen for et professorat. Medvirkende: Rasmus Harsbo (interview), Asger Olsson og Jonas Michell (produktion), Mahhann (musik).

  • #13 Filosofiens kanon til diskussion - TIDskrift på Dansk Filosofisk Selskabs Årsmøde 2018

    08/06/2018 Duración: 45min

    På dagsordenen til TIDskrifts session under Dansk Filosofisk Selskabs Årsmøde 2018 på RUC stod spørgsmålet om hvordan den filosofiske kanon udvælges i fokus. Har traditionen altid ret, af den simple grund at den er traditionen? Eller må den brydes med, således at traditionens blinde vinkler får lov at træde frem i rampelyset? Hvad er mest progressivt, og hvordan varetages filosofien og dens kanon bedst? Lyt med og så vil du blive ledt på vej. Tak til de medvirkende: Jesper Lundsfryd Rasmussen fra SDU og Kresten Lundsgaard Leth fra AAU, og også tak til William Mathorne fra TIDskrift redaktionen, som dirigerede sessionen, og til resten af plenum under diskussionen. Denne podcast var tilrettelagt og produceret af Lea Pilsborg, Mads Lind og Rasmus Harsbo med støtte fra det humanistiske studienævn på RUC.