Sinopsis

Podcast by Feminvest podcast

Episodios

 • 63. The Future Is Female - Ebba Busch

  63. The Future Is Female - Ebba Busch

  30/07/2020 Duración: 35min

  I den här intervjun får du höra Ebbas tankar om företagsamhet, löneutveckling och hur man roddar livet som ensamstående. Michaela Berglund frågar henne om vad politiken kan bidra med för en ökad jämställdhet, vi får även höra personliga reflektioner runt ägande och ekonomi.

 • 62. Karin Johansson Intervju - The Future Is Female

  62. Karin Johansson Intervju - The Future Is Female

  23/07/2020 Duración: 43min

  Handeln har förändrats över tid och står för stora utmaningar, inte minst med covid19 virusets utbredning. Michaela Berglund pratar med Karin Johansson, vd Svensk Handel om trender och utmaningar för handeln framöver. Vad händer med handelsområden, kontanter och butiker längs med städernas gågator.

 • 61. Camilla Läckberg Intervju - The Future Is Female

  61. Camilla Läckberg Intervju - The Future Is Female

  16/07/2020 Duración: 28min

  Det blir ett samtal kring Camillas engagemang, och driv kring entreprenörskapet, författarskapet och att följa sina drömmar. Vi kommer även att belysa problematiken kring kvinnors löneutveckling samt att endast 1-2% av riskkapitalet går till kvinnliga entreprenörer.

 • 60. Helena Bergström Intervju - The Future Is Female

  60. Helena Bergström Intervju - The Future Is Female

  09/07/2020 Duración: 45min

  Veckans samtal i Feminvestpodden pratar Michaela Berglund med Helena Bergström om jämställdhet i teaterns värld. Hon berättar om vad som påverkade henne som mest under tystnad tagning, om risktagande och vad hon tror behövs för riktig jämställdhet framåt.

 • 59. Sara Mohammad intervju - The Future Is Female

  59. Sara Mohammad intervju - The Future Is Female

  02/07/2020 Duración: 40min

  Avsnittet belyser mod, hennes driv, GAPF, företagsamhet och att bygga en organisation. Samt problematiken kring att utrikesfödda kvinnor har svårare att ta sig in på arbetsmarknaden, och hur företagande faktiskt är en viktig del av integrationen.

 • 58. Glassmakerskan som gjort sig ett glassimperium - Stikki Nikki

  58. Glassmakerskan som gjort sig ett glassimperium - Stikki Nikki

  25/06/2020 Duración: 26min

  Visste du att Sverige är en av topp 5  länder som konsumerar mest glass i världen. I Sverige äts det faktiskt nästan 12 liter glass per år per person. Vilket är ganska underligt med tanke på att vi endast har 4 varma månader under ett år. (Om ens det) Vilket leder oss in på veckans gäst i Feminvestpodden. Vi träffat glassmakerskan som gjort sig ett glassimperium. Du har säkert hört talas Nicole Emson - mer känd som Stikki Nikki.

 • 57. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 2

  57. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 2

  18/06/2020 Duración: 55min

  Den här veckan fortsätter samtalet med Carin Holmquist. Vi kommer att gå in mer på vad forskningen faktiskt visar om vilket håll jämställdheten går men också hur man kan påverka jämställdhet och ägande i en positiv riktning.  Carin är professor i entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon forskar om kvinnors företagande, om hur man organiserar entreprenörskap samt om internationalisering. Hon är känd för sin forskning och sina publikationer kring just kvinnligt företagande och entreprenörskap, som hon arbetat fram tillsammans med Elisabeth Sundin. Detta är ett område vilket hon är internationellt ledande i. Vilket leder oss in på veckans avsnitt av Feminvestpodden - Där allt detta, samt personliga reflektioner och tankar kommer att diskuteras. Detta är del 2.

 • 56. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 1

  56. Professor Carin om kvinnligt företagande Del 1

  11/06/2020 Duración: 42min

  Carin Holmquist, du kanske hört eller sett henne tala om kvinnligt företagande? Carin är nämligen professor i entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon forskar om kvinnors företagande, om hur man organiserar entreprenörskap samt om internationalisering. Hon är känd för sin forskning och sina publikationer kring just kvinnligt företagande och entreprenörskap, som hon arbetat fram tillsammans med Elisabeth Sundin. Detta är ett område vilket hon är internationellt ledande i. Vilket leder oss in på veckans avsnitt av Feminvestpodden - Där allt detta, samt personliga reflektioner och tankar kommer att diskuteras. Du kommer att få två hela avsnitt av detta samtal, detta är del 1 av 2!

 • 55. Företagsledaren, investeraren och författaren PH.Börjesson

  55. Företagsledaren, investeraren och författaren; PH.Börjesson

  04/06/2020 Duración: 37min

  Torsdag och ett nytt avsnitt av Feminvestpodden är på ingång. Denna vecka gästas vi av Företagsledaren, författaren och investeraren: PH Börjesson - Grundare för Spiltan. Vem är PH egentligen? Hur grundades Investment AB Spiltan? Vad är på gång härnäst? Det och mycket mer i veckans podd!

 • 54. Hur får vi ekonomin att snurra efter Covid 19

  54. Hur får vi ekonomin att snurra efter Covid 19

  28/05/2020 Duración: 29min

  I veckans avsnitt träffar Feminvest Elisabeth Svantesson som är ekonomisk-politisk talesperson för moderaterna samt 1:a vice partiordförande. Det blir ett spännande samtal om hur ekonomin ska ta fart igen efter covid 19, om tidigare insatser gett ett förväntat resultat samt vad kan göras ytterligare för att minska de negativa ekonomiska konsekvenserna av virusets frammarsch. En annan del av frågestunden kan du även hitta på Feminvests Youtubekanal. Där vi även delar en hel del webinar, och andra inspelningar. Missa inte det!

 • 53. Bekämpa framtidens sjukdomar med Sprint Bioscience

  53. Bekämpa framtidens sjukdomar med Sprint Bioscience

  21/05/2020 Duración: 45min

  Sprint Bioscience arbetar med att utveckla framtidens läkemedel med fokus på bekämpning av cancer. Med världen som inspiration och i nära dialog och samarbete med de bästa inom området kan Sprints forskarteam verkligen göra en skillnad för de som lider av bland annat cancer. Samtalet mellan Michaela och Jessica rör allt mellan bakgrund och vilka drivkrafter som finns bakom bolaget, förutom det berättar Jessica om andra projekt som också är en del av Sprint Bioscience. De reder även i skillnaderna mellan de olika stegen som krävs för att testa och säkerställa forskningen. Vidare pratar de också om hur förloppet kan se ut för den som är nyfiken på att investera samt vad man som investerare faktiskt kan förvänta sig, och mycket mycket mer!

 • 52. Så investerar författaren Natalie just nu

  52. Så investerar författaren Natalie just nu

  14/05/2020 Duración: 49min

  Feminvestpodden gästas av härliga Nathalie Eriksson, entreprenören och författaren av Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare. En dialog mellan Michaela Berglund och Nathalie Eriksson, där det pratas investeringar, strategier, personliga reflektioner och tankar kring företagande och investeringar under Covid 19, samt lite tips och trix för hur man optimerar sitt sparande på bästa sätt!

 • 51. TerraNet om fenomenet självkörande bilar

  51. TerraNet om fenomenet självkörande bilar

  07/05/2020 Duración: 59min

  Veckans avsnitt av Feminvestpodden ligger nu uppe, och även denna vecka bjuder vi på ett lite annorlunda avsnitt. I dagens avsnitt diskuterar en panel av experter från hela världen kring fenomenet "smarta bilar" - alltså självkörande bilar. Vi har nämligen fått ta del av ett avsnitt som bolaget TerraNet har gjort. Så intressant och väldigt rätt i tiden, eftersom att TerraNet är ett internationellt bolag så är avsnittet denna vecka på engelska. TerraNet är för dig som inte vet, utvecklar funktioner och positionering och navigering av fordon i förhållande till andra fordon. De tar fram mjukvaror och algoritmer för teknologin bakom aktiv säkerhet i alla miljöer!

 • 50. Strategier I Börsnedgång

  50. Strategier I Börsnedgång

  30/04/2020 Duración: 28min

  Nu ligger veckans Feminvestpodd uppe! Tema: Investeringar i börsnedgång!   Det blev ett lite annorlunda avsnitt denna vecka. Efter att många hört av sig och frågat efter förra webinaret vi anordnade, har vi nu även lagt upp den som ett poddavsnitt! Ha gärna i åtanke att Michaela egentligen talar till en presentation, (särskilt slutklämmen som blev något abrupt) men vi hoppas att ni tyckte det var lärorikt ändå. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om avsnittet. Vill du även SE webinaret så hittar du även det på Feminvests Youtubekanal!   Ha en fin Valborg och var rädda om varandra

 • 49. VR/AR-plattformen Alloverse ger samhällsnytta en ny mening

  49. VR/AR-plattformen Alloverse ger samhällsnytta en ny mening

  23/04/2020 Duración: 50min

  Feminvest är så glada över att ha med den Schweiziskan Julie Despraz, mångsysslaren, entreprenören och medgrundare av VR/AR  plattformen Alloverse. Som skapades med målet att lägga grunden för ett "3D-internet". Wow säger vi bara. Vilken människa! Alloverse har tre grundpelare i sin plattform, den första: Alloverse Place är en hemsida, likt andra sociala kanaler som där ute kan du ha din egen sida samt besöka andras. Den andra är Alloverse Appliance som är likt en app på din telefon, fast det är en hemsida. Till sist har vi Alloverse Visor som är appen du använder för att starta ditt VR/AR-headet eller dator för att ansluta till platser. Se alla funktioner samt läs mer om Alloverse på deras hemsida!

 • 48. Entreprenörsloket Fredrik Berglund om Invajo

  48. Entreprenörsloket Fredrik Berglund om Invajo

  16/04/2020 Duración: 29min

  Feminvest gästas av entreprenörsloket och problemlösaren Fredrik Berglund. Som har lång erfarenhet av att starta upp och driva techbolag, och har nu hamnat på Invajo som drivande entreprenör. SAS plattformen Invajo är tjänsten som digitaliserar upplevelsen för dina deltagare. Invajo ligger helt rätt i tiden genom att erbjuda bolag att ha alla sina deltagare och bokningar genom en och samma digitala tjänst. Tjänsten kan framförallt användas till ditt digitala event, webinar, grupp-video, eller sammankomster live. Kort sagt, alternativen och applikationerna är många. Bolaget ska nu noteras och teckningsperioden öppnade nu i tisdags den 14 april och fortsätter fram tills den 28 april. Mer information hittar du här på Invajos hemsida, samt Eminova, eller i Investerbrevet Med anledning av noteringen kommer Invajo hålla en livesänd Pressträff klockan 16.00 den 23 april. Se pressträffen här

 • 47. Proethos - Fonden som investerar i lösningen på klimatkrisen

  47. Proethos - Fonden som investerar i lösningen på klimatkrisen

  09/04/2020 Duración: 29min

  Skärtorsdag och ett nytt avsnitt av Feminvestpodden! Vi gästas av Magnus Alfredsson, grundare och vd för Proethos Fonden. Efter 15 år inom kapitalförvaltning och private banking satte han ihop en fond som investerar i lösningen på klimatkrisen. "Jag hoppas på att vi kommer att få se fler fonder som Proethos fond i framtiden, marknaden är väldigt stor så där finns plats för hur många aktörer som helst. Ju mer brus desto bättre är det, och kan vi till på köpet erbjuda halva avgiften och lika bra avkastning eller ännu bättre än indexet eller det vi jämför oss med är det ju helt fantastiskt.” - Magnus Alfredsson, Grundare och vd för Proethos Vi vill även passa på att be om ursäkt för ljudet i veckans poddavsnitt, som den ansvarsfulle medborgaren man är spelas avsnitten in hemifrån och på håll i Sverige. Hoppas ni har överseende och ändå lyssnar igenom veckans intressanta avsnitt!

 • 46. Vd:n och innovatören Malin Granlund om hantverkarappen

  46. Vd:n och innovatören Malin Granlund om hantverkarappen

  02/04/2020 Duración: 35min

  Done Services gästar veckans Feminvestpodd! Tech och- hantverkarbranschen. I två branscher som är överlägset mansdominerade har rebellen, vd:n och innovatören Malin Granlund valt att kliva in och starta bolag. Done Services är en app som kopplar samman noga utvalda och kvalitetssäkrade hantverkare med privatpersoner genom videosamtal. All kommunikation samt offert-hantering sker över telefon. Användningen av appen är helt kostnadsfri, och man betalar endast för den offert man godkänt och det efter att arbetet är utfört. - Effektivt och helt rätt i tiden!

 • 45. Michaela Berglund Ronja Koepke Del 3: Småbolag

  45. Michaela Berglund & Ronja Koepke Del 3: Småbolag

  30/03/2020 Duración: 40min

  Del 3 och sista avsnittet tillsammans med Investpodden och Ronja Koepke. Dagens avsnitt tillägnas alla småbolag. Det pratas permittering, varsel och vad händer om man har ett aktiebolag respektive enskild firma, hur drabbas man egentligen? hur ska man få in riskkapital? Vad ska man göra som ängelinvesterare? ska man hålla i pengarna eller investera? Allt detta reder Michaela och Ronja i. Ha gärna i åtanke att avsnitten spelades in den 25e mars 2020, var också uppmärksam på att regeringen gått ut med fler stödpaket till småbolag efter att detta avsnitt spelades in, för aktuella stödpaket se verksamt.se, skatteverket.se samt tillväxtverket.se

 • 44. Michaela Berglund Ronja Koepke Del 2: Spartips

  44. Michaela Berglund & Ronja Koepke Del 2: Spartips

  28/03/2020 Duración: 17min

  Samarbetet mellan Feminvestpodden och Investpodden med Michaela Berglund & Ronja Koepke fortsätter och idag släpper vi del 2 av 3 med konkreta spartips som tema. Missa inte detta!

página 1 de 8

Informações: