Succes I Veterinær Praksis Podcast - Sammen Om At Blive Bedre

Prueba ahora Firma sin compromiso. Cancele cuando quiera.

Sinopsis

Succes I Veterinær Praksis Podcast - Sammen om at blive bedre - Sunde patienter, tilfredse klienter og et meningsfyldt arbejdsliv Min mission er at hjælpe danske dyrlæger med at blive bedre et skridt ad gangen. Jeg vil gøre det nemt for os at dele vores erfaringer med hinanden. Vi har så mange faglige kompetencer, og vi kan hjælpe hinanden med at blive bedre dyrlæger.Jeg interviewer interessante mennesker med en historie at fortælle og taler med eksperter, der kan lære os noget om deres felt. Til hver interview hører en artikel og når jeg har nok, samler jeg det til en serie i et online læringsforløb. Alt det skal jeg nok fortælle mere om.Jeg har også brug for din hjælp. Det her Nyhedsbrev For Dyrlæger vil kun skabe værdi for os, hvis vi er sammen om det.Nogle ønsker ikke at dele deres erfaringer, tanker eller små fifs med os andre. De er måske bange for, at andre skal snuppe de gode ideer og blive bedre end dem selv.Denne podcast er ikke for dem.Den er kun for os, der vil dele. I de første mails vil jeg spørge om hvilke emner du har mest brug for at vide noget om, hvilke eksperter du vil høre fra, og hvordan jeg bedst kan servere det for dig.

Episodios

 • SIVP125: Fysioterapi til hunde giver bevægelighed og livskvalitet med Anne Vitger

  SIVP125: Fysioterapi til hunde giver bevægelighed og livskvalitet med Anne Vitger

  09/05/2020 Duración: 43min

  Noter og links på: SIVP.dk/125 Anne Vitger er dyrlæge med specialuddannelse i veterinær fysioterapi og kiropraktik, og hun har mange års erfaring i behandling af både hunde og katte. Anne arbejder på Smerteklinikken på Universitetshospitalet for Familiedyr og har været ansvarlig for rehabiliteringsafdelingen siden 2008. Alle hunde, der har restriktioner i bevægemønstret eller smerter i bevægeapparatet, kan have gavn af fysioterapi. I denne podcast fortæller Anne om, hvad vi skal kigge på og mærke efter hos hunde, der har smerter eller restriktioner i deres bevægelse, og hvordan vi kan rådgive ejerne til at opdage problemerne tidligt.

 • SIVP124: Pemphigus foliaceus: Diagnostisk protokol og behandling med Nanna Enemark

  SIVP124: Pemphigus foliaceus: Diagnostisk protokol og behandling med Nanna Enemark

  25/04/2020 Duración: 57min

  Noter og links på: SIVP.dk/124 Dyrlæge Nanna Enemark arbejder på Anicura Aarhus Dyrehospital, hvor hun modtager medicinske henvisningspatienter, herunder hud- og mavetarmpatienter. I denne podcast deler Nanna ud af sin erfaring og fortæller om, hvordan vi diagnosticerer og behandler pemphigus foliaceus. 

 • SIVP123: Lydangst og nytårstræning - en praktisk guide til et godt nytår med hund med Iben Meyer og Katrine Hammer

  SIVP123: Lydangst og nytårstræning - en praktisk guide til et godt nytår med hund med Iben Meyer og Katrine Hammer

  18/04/2020 Duración: 01h08min

  Noter og links på: SIVP.dk/123 Iben Meyer og Katrine Hammer arbejder begge med adfærdsproblemer og håndtering af hunde. Iben er adfærdsbehandlende dyrlæge og driver firmaet Dyreadfærdskonsulenten, hvor hun hjælper dyreejere med at løse adfærdsproblemer, herunder lydangst. Katrine er hundetræner og veterinærsygeplejerske, og arbejder primært med dyrlægeskræk og håndtering af hunde. Iben og Katrine har startet konceptet Godt Nytår - med hund, hvor man fra maj til december får hjælp og støtte til rigtig og vedholdende lydtræning, som er et vigtigt led i behandlingen af lydangst. Iben og Katrine fortæller i dag om behandling og forebyggelse af lydangst og nytårskræk hos hunde. De kommer med praktiske øvelser og gode råd til at hjælpe den motiverede ejer, der starter i rette tid og hjælper den ejer, der skal have problemet fikset i sidste øjeblik.

 • SIVP122: Resorptive tandlæsioner hos katte - To cut or not to cut med Jens Ruhnau

  SIVP122: Resorptive tandlæsioner hos katte - To cut or not to cut med Jens Ruhnau

  11/04/2020 Duración: 53min

  Noter og links på: SIVP.dk/122 Jens Ruhnau er specialdyrlæge i odontologi, og er i dag ledende veterinær inden for kirurgi hos TandDyreklinikken i Måløv, som han åbnede i 2007. Desuden underviser Jens på kurser inden for tandbehandling på smådyr, som han udbyder gennem TandDyreklinikken Education Center. Jens har bred erfaring inden for oral kirurgi og odontologi, som han i dag deler ud af. Jens fortæller om de forskellige typer af resorptive tandlæsioner, hvornår vi skal behandle samt vigtigheden af røntgenbilleder i diagnostikken af tandproblemer.

 • SIVP BONUS: Dyrlægens guide til øjensygdomme

  SIVP BONUS: Dyrlægens guide til øjensygdomme

  04/04/2020 Duración: 03min

  Se guiden her: SIVP.dk/bonus

 • SIVP121: Babesiose - Gammel diagnose, ny i Danmark

  SIVP121: Babesiose - Gammel diagnose, ny i Danmark

  28/03/2020 Duración: 49min

  Noter og links på: SIVP.dk/121 Kirsten Hobolt er smådyrsdyrlæge på Maribo Dyrehospital, hvor hun hovedsageligt arbejder med medicinske patienter, kardiologi samt reproduktion. I dag fortæller Kirsten om diagnosticering, behandling og forebyggelse af babesiose. Babesiose forårsages af protozoer tilhørende Babesia-slægten, som overføres til hunde via engflåten, Dermacentor reticulatus. Babesia-sporozoitterne overføres ved flåtbid og trænger ind i erythrocytterne, hvor de forårsager hæmolyse. Forekomsten af Babesia er størst i varmere områder, men i takt med, at klimaet forandrer sig, spredes mellemværterne, dvs. flåterne, til andre geografiske områder. Dermacentor er også fundet i Danmark, men indtil videre har der kun har været få tilfælde af babesiose.

 • SIVP120: Brachycephale hunde - Kan vi gøre det bedre?

  SIVP120: Brachycephale hunde - Kan vi gøre det bedre?

  22/03/2020 Duración: 54min

  Få links og noter på SIVP.dk/120 Eva-Marie og Line har sammen skrevet speciale om franske bulldogs og de helbredsmæssige problemer, der ofte følger de brachycephale racer I dag snakker vi om, hvilke parametre, der har betydning for graden af brachycephalt syndrom, og hvad vi kan gøre for at forbedre racens sundhedsstatus. BS er en betegnelse for en række problemer, der gør, at mange brachycephale hunde har svært ved at trække vejret. Eva-Marie og Line har undersøgt en række morfologiske parametre, der kan forklare graden af B

 • SIVP 119: Principper for præmedicinering (konkrete protokoller) med Kathrine Højte Dahl

  SIVP 119: Principper for præmedicinering (konkrete protokoller) med Kathrine Højte Dahl

  10/11/2019 Duración: 01h11min

  Noter og links på: SIVP.dk/119 Balanceret anæstesi er med til at reducere dosis af andre anæstetika, hvilket sænker bivirkningerne, hvori præmedicineringen er en vigtig del af det. Kathrine er uddannet dyrlæge i 2012 og ansat i anæstesiafdelingen på Universitetshospitalet for Familiedyr. Her underviser hun dyrlægestuderende og udarbejder anæstesiprotokoller for hospitalet. Kathrine gennemgår her de forskellige farmaka i præmedicinering og giver os konkrete forslag til protokoller til forskellige patienttyper.

 • SIVP 118: Få ny energi og en skarp hjerne med antiinflammatorisk kost med Jerk W. Langer

  SIVP 118: Få ny energi og en skarp hjerne med antiinflammatorisk kost med Jerk W. Langer

  17/08/2019 Duración: 47min

  Noter og links på: SIVP.dk/118 Stress, dårligt humør og lav energi rammer mange praktiserende dyrlæger, fordi kroppen reagerer på ydre påvirkninger og bliver kronisk belastet. Læge, forfatter, foredragsholder og far – Jerk Langer, fortæller her, om hvordan vi kan tage de første skridt mod en antiinflammatorisk livsstil, der kan give os mere overskud i en travl hverdag. Jerk lever af at formidle om sundhed og kost, og han har skabt fænomenet antiinflammatorisk kost, der vil få dig til at præstere bedre, sove ordentligt og blive gladere.

 • SIVP117: Knoglefraktur: Skinne, søm eller blød forbinding? med Damian Strudwick

  SIVP117: Knoglefraktur: Skinne, søm eller blød forbinding? med Damian Strudwick

  10/08/2019 Duración: 01h05min

  Noter og links på: SIVP.dk/117 Hvordan skal vi vurdere de forskellige typer af knoglefrakturer. Det hjælper dyrlæge Damian Strudwick os med i dag. Damian har specialiseret sig i bløddels- og ortopædisk kirurgi, som han udøver gennem sin mobile kirurgiske henvisningsklinik – Den Engelske Dyrlæge. Han gennemgår her forskellige frakturer, og hvordan vi skal håndtere dem akut med røntgen, forbinding og evt. henvisning.

 • SIVP116: Hvilken ørerens til hvad og hvorfor? med June Berg

  SIVP116: Hvilken ørerens til hvad og hvorfor? med June Berg

  27/07/2019 Duración: 57min

  Noter og links på: SIVP.dk/116 I 2013 var dyrlæge June Berg medforfatter på en artikel i DVT om ørerensemidler. Den byggede på et litteraturstudie og erfaringsbaseret viden fra anerkendte dermatologer rundt i verden. I dag refererer man stadig til den. Af den grund har jeg i dag haft June med til en snak om ørerensemidler i praksis. Det er et emne, vi alle står og skal håndtere næsten hver dag, og med større begrænsning på øremidler end tidligere, er ørerens en relevant diskussion.

 • SIVP115: Antistof eller antigen? Få det bedste ud af dine laboratorietest med Hanne Friis Lund

  SIVP115: Antistof eller antigen? Få det bedste ud af dine laboratorietest med Hanne Friis Lund

  30/03/2019 Duración: 49min

  Noter og links på: SIVP.dk/115 Hvilken test skal du bestille? Sammen med Hanne Friis Lund fra IDEXX, finder vi ud af hvor krydset skal sættes på formularen ved mistanke om anaplasmose, borreliose, Giardia og Fransk Hjerteorm. Hanne er dyrlæge og arbejder nu for IDEXX. Hun fungerer som bindeleddet mellem forskning, kommunikation og praksis. Ingen spørgsmål er dumme eller for banale, siger Hanne, vi skal jonglere med mange ting i praksis, derfor står IDEXX også til rådighed med sparring og fortolkning af tests.

 • SIVP 114: 7 trin til en bedre konsultation med Dr Andy Roark

  SIVP 114: 7 trin til en bedre konsultation med Dr Andy Roark

  24/03/2019 Duración: 57min

  Noter og links på: SIVP.dk/114 Lopper, overvægt, gigt eller aflivning, hvordan får vi vores dyreejere til at følge vores anvisning? Det handler om tillid og klientens motivation, fortæller Dr Andy Roark. Andy er har mange titler heriblandt praktiserende dyrlæge, College professor og foredragsholder. Kommunikationen med dyreejer på de sociale medier og i sin klinik, er et af de emner, som han forelæser om. Derudover har han en hjemmeside, hvor dyrlæger og veterinærsygeplejerske kan dele deres erfaring og tanker fra dagligdagen i klinikken.

 • SIVP 113: Tolkning af thoraxrøntgen: Kan mønstergenkendelse hjælpe dig? (inkl kliniske cases) med Allison Zwingenberger

  SIVP 113: Tolkning af thoraxrøntgen: Kan mønstergenkendelse hjælpe dig? (inkl kliniske cases) med Allison Zwingenberger

  10/02/2019 Duración: 41min

  Noter og links på: SIVP.dk/113 Fortolkning af thoraxrøntgen kræver øvelse, og dine røntgenfund kan ikke altid placeres i én boks. Genkendelse af lungemønstre fortæller os, hvor patologien stammer fra – bronkierne, interstitiet eller alveolerne. Men lungemønstre kan være svære at se eller kende forskel på, derfor har vi fået en specialist til at gennemgå 4 lungemønstre med os. Dr. Allison Zwingenberger er veterinær radiolog på University of California, Davis. Hun er ACVR og ECVDI board certificeret. Allison laver også online casebaseret undervisningsmateriale, der er nemt at tygge igennem i en travl hverdag.

 • SIVP 112: Anæstesi-basics: Få en bedre opvågningen med Darci Palmer

  SIVP 112: Anæstesi-basics: Få en bedre opvågningen med Darci Palmer

  03/02/2019 Duración: 49min

  Noter og links på: SIVP.dk/112 Der er forøget risiko for dødsfald hos dine patienter 3 timer postoperativ. Halvdelen af dødsfald i forbindelse med narkose sker i opvågningen, derfor skal vi være særligt opmærksom på vores patienter, når gassen slukkes. Den amerikanske veterinærsygeplejerske Darci Palmer, der har undervist på et universitetshospital og har speciale i anæstesi og analgesi, fortæller om, hvad vi skal have styr på i opvågningen.

 • SIVP 111: Brug mindre tid og energi på dårlige betalere med service og smarte flows med Maximilian Frimmer

  SIVP 111: Brug mindre tid og energi på dårlige betalere med service og smarte flows med Maximilian Frimmer

  27/01/2019 Duración: 53min

  Noter og links på: SIVP.dk/111 Dårlige betalere kan komme til at koste din klinik mange penge, hvis de ikke bliver fulgt op på med det samme. Maximilian Frimmer er medejer af virksomheden Likvido. De hjælper små og mellemstore virksomheder i Danmark med at spare tid og automatisere, f.eks. fakturering, udsendelse af påmindelser, rykkere og inkasso. Er du også frustreret over tidskrævende manuel administration – Maximilian giver her tricks til at automatisere hverdagen med nemme flows, der sparer dig tid.

 • SIVP109: Pseudomonas otitis hos hunde: En praktisk guide til behandling med Rikke Nyeman

  SIVP109: Pseudomonas otitis hos hunde: En praktisk guide til behandling med Rikke Nyeman

  13/01/2019 Duración: 01h17min

  Noter og links på: SIVP.dk/109 Pseudomonas har naturlig antibiotikaresistens og gemmer sig i biofilm, derfor er den svær at behandle. Pseudomonas infektioner i øregangen giver grøngul pus og stærk inflammation af øret. Dyrlæge Rikke Nyeman har tidligeret givet tips til behandlingen af otitis externa, og i dag fortæller hun om sin protokol for behandling af Pseudomonas otitis externa.

 • SIVP 108: Den nyuddannede dyrlæges guide til personlig branding med Caitlin DeWilde

  SIVP 108: Den nyuddannede dyrlæges guide til personlig branding med Caitlin DeWilde

  06/01/2019 Duración: 53min

  Noter og links på: SIVP.dk/108 Du har et personligt brand, uanset om du har arbejdet bevidst med det eller ej. Det er det ”billede”, der eksisterer af dig på f.eks. de sociale medier. Du kan tage kontrol over dit brand og bruge det til din fordel. Dyrlæge Caitlin DeWilde har specialiseret sig i social marketing og branding af dyrlæger. Hun har startet firmaet The Social DVM, der hjælper dyrlæger med at skabe forbindelser til klienter gennem de sociale medier. Caitlin fortæller i dag om, hvad personlig branding er, og hvordan du kan markedsføre dig selv og differentiere dig fra andre dyrlæger.

 • SIVP 107: Basic Exotics: Akvariefisk med Kasper Jørgensen

  SIVP 107: Basic Exotics: Akvariefisk med Kasper Jørgensen

  30/12/2018 Duración: 49min

  Noter og links på: SIVP.dk/107 Mange faktorer i vandet har stor betydning for akvariefiskenes sundhed. Dårlig vandkvalitet er den største stressfaktor for dem og ofte årsagen til sygdom i akvariet. Størstedelen af akvarierne i Danmark er ferskvandsakvarier, hvor kun 3% er saltvandsakvarier. Det er ofte akvarister med de mere sjældne ferskvandsarter, som afrikanske cichlider eller discusfisk, der kontakter dyrlægen. Kasper Jørgensen er dyrlæge i Den Blå Planet, hvor han primært arbejder med fisk, men også padder, krybdyr og pattedyr. Han fortæller i dag om, hvordan vi skal håndtere den ”kliniske undersøgelse” af syge fisk. Han kommer ind på vandkvaliteten, fiskesygdomme og behandling.

 • SIVP 106: Basic Exotics: Ildere med Michael Thorsen

  SIVP 106: Basic Exotics: Ildere med Michael Thorsen

  23/12/2018 Duración: 37min

  Noter og links på: SIVP.dk/106 Hedder det en ilder eller fritte? Det er faktisk præcis det samme, fortæller Michael Thorsen, men vi kalder dem mest for ildere. Michael er dyrlæge på Strib Dyreklinik, hvor interessen for ildere tilfældigt opstod for mange år siden. Det er sjove væsner med et legesygt sind, der kræver specielle behov. Michael oplever derfor også, at det er dedikerede ejere, der formår at opfylde de behov. Michael fortæller i dag om den kliniske undersøgelse, vaccination og neutralisation af ilderne.

página 1 de 7

Informações: